Današnji recept je izuzetno jednostavan, brz, ali jako ukusan, a većinu namirnica namirnica sasvim sigurno već imate u kući.
Sastojci:
- četiri veće svinjske šnicle
- 200 g belog sira
- osam listova slanine
- peršun, ulje
- čen belog luka
- malo supe
- dve kašike kisele pavlake
- malo crnog vina
- svinjske rolnice
Priprema:
Šnicle istanjite tučkom za meso, pa začinite. Na svako parče mesa stavite po parče sira. Pospite sitno iseckanim peršunom i belim lukom. Preko sira stavite list slanine, pa zarolajte. Rolnicu potom umotajte u još jedan list slanine i pričvrstite čačkalicom. Na zagrejanom ulju lagano propržite rolnice sa obe strane. Nakon toga nalijte malo crnog vina i ostavite da se dinsta desetak minuta. Izvaditi meso iz tiganja, pa u sok od pečenja staviti kiselu pavlaku i kratko prodinstajte uz dodavanje supe. Ovim sosom prelijte rolnice, pa stavite u rernu da se zapeku. Služite uz krompir pire.
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".