Današnji recept je izuzetno jednostavan, brz, ali jako ukusan, a većinu namirnica namirnica sasvim sigurno već imate u kući.

Foto: Shuttersctock

 

Sastojci:

  • četiri veće svinjske šnicle
  • 200 g belog sira
  • osam listova slanine
  • peršun, ulje
  • čen belog luka
  • malo supe
  • dve kašike kisele pavlake
  • malo crnog vina
  • svinjske rolnice


Priprema:

Šnicle istanjite tučkom za meso, pa začinite. Na svako parče mesa stavite po parče sira. Pospite sitno iseckanim peršunom i belim lukom. Preko sira stavite list slanine, pa zarolajte. Rolnicu potom umotajte u još jedan list slanine i pričvrstite čačkalicom. Na zagrejanom ulju lagano propržite rolnice sa obe strane. Nakon toga nalijte malo crnog vina i ostavite da se dinsta desetak minuta. Izvaditi meso iz tiganja, pa u sok od pečenja staviti kiselu pavlaku i kratko prodinstajte uz dodavanje supe. Ovim sosom prelijte rolnice, pa stavite u rernu da se zapeku. Služite uz krompir pire.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".