Radnja govori o familiji Topalović, koju čini šest generacija muškaraca (najmlađi ima 24 godina, najstariji 150) i koja se decenijama bavi pogrebničkim zanatom, koji se prenosi s kolena na koleno. Najmlađeg člana, Mirka, to ne zanima. Zbog najboljeg prijatelja Đenke, zaluđen je idejom da se bavi filmom, a zaljubljen je u Kristinu, čiji je otac Bili Piton, nabavljač mrtvačkih sanduka za firmu Topalovića...

Zbog čitave pogrebne teme, navijači domaćeg tima, povezuju ovo Kovačevićevo i Šijanovo delo i svoj nadimak ‒ grobari. Na utakmicama i forumima se često citiraju replike Bilija Pitona, a kolekcionari poznaju i razglednicu sa Topalovićima obučenim u crno-bele dresove i natpisom: „Mi smo grobari. Najjači smo, najjači”.

Veliki navijač crno-belih je sam Dušan Kovačević, a ko je od glumaca koji su tumačili Topaloviće, ali i ostale likove bili i jesu zaista vatreni navijači Partizana?

Mija Aleksić

Glumac koji je tumačio Aksentija Topalovića govorio je da je „po naređenju” bio „okoreli partizanovac”. Za crno-bele navijao je od samog osnivanja kluba, čiji je godinama bio i član uprave.

Foto: RTS printskrin

 

 

‒ Ne zaboravite da sam ja tada bio vojno lice. A za koga je „smeo” da navija vojnik? Naravno, samo za Partizan ‒ govorio je Aleksić svojevremeno za domaće medije.

Bora Todorović

Za razliku od svoje sestre Mire Stupice, koja je iz poštovanja prema Rajku Mitiću navijala za Zvezdu, Todorović, koji je maestralno doneo lik Đenke, nezaboravni je navijač Partizana.

Foto: V. Danilov

 

 

Bio je dugogodišnji prijatelj sa nekadašnjim predsednikom kluba Nenadom Bjekovićem, često je posećivao utakmice i sedeo upravo pored njega. Bjeković je jednom prilikom otkrio da je poslednje pitanje koje mu je Todorović uputio bilo:

‒ Šta ima novo u našem Partizanu?

Bogdan Diklić

Najmlađi među ekipom, ostao je verni navijač Partizana, koji prati sve njegove uspehe. Nedavno je bio i glavna zvezda promotivnog spota pred susret crno-belih sa igračima Barselone u trećem kolu Evrolige. Svoju ljubav prema istoimenom bjelovarskom rukometnom klubu preneo je na grobare kada je došao da živi u Beograd.

Foto: ATA images

 

 

Dugogodišnji je prijatelj Željka Obradovića, redovno prati čak i treninge omiljenog tima, a grobari prate njegove glumačke performanse.

‒ Pored glume, dve velike strasti su mi bubnjevi i KK Partizan.

Zoran Radmilović

Brkovi čuvenog Bilija Pitona, koja je tumačio neponovljivi Radmilović, jedan su od simbola crno-belih.

Foto: reprint TV Novosti/Arhiva Novosti

 

 

‒ Ma nisam ja pravi navijač, mada su me novine proizvele u zagriženog poklonika crno-belih, a i moje raspoloženje se ne menja posle mnogobrojnih uspeha i padova.

(Politika)

BONUS VIDEO: