Obdukcija bebe Elene, čija majka Marica Mihajlović optužila doktora M. M. iz Sremske Mitrovice za akušersko nasilje, završena je, a Marica Mihajlović je sa suprugom preuzela nalaz i rekla da je smrt nastupila zbog nasilnog porođaja.

- Preuzeli smo nalaze obdukcije, smrt bebe je nastupila zbog nasilnog porođaja, Eleni je nagnječena i glava - otkrila je Marica.

U izveštaju pedijatara Klinike za pedijatriju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine na osnovu obdukcionog nalaza navodi se da je smrt devojčice nastupila u 4 časova i 38 minuta, opisuje se ceo tok događaja, a zaključak sudskih obducenata prenosimo u celosti:

Foto: S. K, društvene mreže

 

 

- Na osnovu kliničkog toka i prispelog obdukcionog nalaza mišljenja smo da je do nepovoljnog ishoda došlo usled teške perinatalne asfiksije ploda i masivne aspiracije mekonijuma, te posledičnog nastanka bilateralnog pneumotoraksa, te bilateralne suprarenalne hemoragije. Verifikovano je i prisustvo subgalealnog hematoma.

Marica Mihajlović otkrila je i da njihova porodica treba da kontaktira advokata, te da neće stati dok se ne istera pravda i doktor M.M. bude kažnjen.

- Volela bih da se sve ovo reši što pre, treba i da kontaktiramo advokata, nećemo stati dok se doktor ne kazni - rekla je.

(Telegraf)