Naime, njegova sestra Srđana preminula je posle borbe s teškom bolesti u 53. godini. NJoj je još od davne 1988. godine dijagnostikovana leukemija, kada je Goran imao tek 17 i spremao se sa turnir u Australiji.

Foto: ATA images

 

 

- Pre nego što sam otišao, otac mi je rekao: "Vidi, imam loše vesti, sestra ti je bolesna, moramo da se posvetimo njoj, sada si sam‘. Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam u Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaid. Ipak, upao sam u glavni za Australijan Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala - prisetio se Ivanišević dana kada mu je otac saopštio tešku istinu, koja mu je bila motiv da pobedi kako bi pomogao sestri, koja je tad bila trudna s prvim detetom.

- Sav nagradni fond koji sam zaradio uzeo sam u kešu, a do tada sam ga video samo na televiziji. I onda sam, sećam se, putovao na Dejvis kup protiv Danske u Beogradu, a sa sobom sam nosio sav taj novac u jakni. Stjuardesa me 16 puta pitala hoću li skinuti jaknu, ja sam je svaki put odbio i rekao: "Ne, dobro mi je tako" - ispričao je jednom prilikom za 24 sata.hr Goran koji je kada je došao kući, ocu je dao jaknu u kojoj je bio sav novac od osvojene nagrade kako bi mogao da plati Srđanino lečenje.

Foto: Profimedia

 

 

- Imala je rak limfnih čvorova kad je bila mlađa, prošla je silna zračenja i sve je ostavilo traga. Bolest se nije vratila, ali su oštećenja bila u svim mekim tkivima. Posebno su stradala pluća i srce. Godinu dana pre smrti imala je tešku upalu pluća. Virus je napao tri zaliska i bila je potrebna promena. Operacija je trajala 11 sati. Sve je prošlo u najboljem redu, planirali su kako da je probude. Međutim, javila se hipertenzije i nisu mogli da joj pomognu - objasnio je za "24. sata.hr" svojevremeno Srđan, Goranov i Srđanin tata.

BONUS VIDEO: