Na konferenciji za medije koja je usledila odmah posle duela najbolji teniser planete pomenuo je i veliku šampionku.

- Zaista volim Moniku. Monika mi je bila u glavi dok sam odrastao u Srbiji, svakoga dana. Jelena Genčić, moja teniska majka, radila je i sa Monikom, tako da sam slušao mnogo o njoj: "ona ovoliko spava, jede ovo ili ono, trenira ovako"... – ispričao je Nole uz osmeh.

Foto: Profimedia

 

 

- Bila mi je jedan od idola i heroja u detinjstvu, bio sam veoma nervozan kada je trebalo da je upoznam. Govorimo istim jezikom, jer je i ona iz Srbije, ali je većinu života provela u Americi. Imala je neverovatnu karijeru, naročito dobro igrala je ovde. Svi se pitamo koliko daleko je mogla da stigne da se nije desilo ono što se desilo... Sve najlepše o njoj. Izuzetno mi je drago što baš sa Monikom delim ovaj rekord.

Foto: Instagram printskrin/monicaseles10s

 

 

Na odgovor slavne Novosađanke nismo dugo čekali. Obratila se Đokoviću preko Instagrama, a njene reči preneli su i prestižni svetski sportski portali.

- Odavno sam prestala da brojim Novakove grend slem titule, jer sam znala da će oboriti sve rekorde i postaviti neke nove, koje će buduće generacije jako teško dostići - nije štedela komplimente.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Volela bih da smo igrali u istoj eri, bilo bi baš super da smo zajedno nastupali u miks dublu. Bio bi to masterklas – napisala je Mala Mo i dodala emotikon srca.

- Hvala ti, Novače, na zahvalnosti i na poštovanju. I idemo, osvoj Australijan open!

(Hello)

BONUS VIDEO: