Tragedija se dogodila u 21.15 sati kada su njih dvojica bila i stanu nastradalog koji već neko vreme iznajmljuje stan u ulici 7. jul u Jagodini. Sumnja se da je do nesreće došlo u trenutku kada je Milan J. pokazivao prijatelju ručnu bombu koju je imao kod sebe i verovatno je greškom aktivirao. Bomba je Milanu raznela ruku, a njegov prijatelj je teško povređen.

- Kada se bomba aktivirala, stan i cela zgrada su se zatresli. Isprava niko od komšija nije ni sumnjao da je eksplodirala bomba, jer zaboga ko još ima bombu kod sebe u stanu. Žitelji stambene zgrade su odmah izleteli iz svojih stanova na hodnik i tada su videli da se ipak nešto strašno desilo - kaže izvor za Kurir i dodaje:

- Čuli su se jauci iz Milanovog stana, i komšije su pozvale policiju i Hitnu pomoć. Kada su inspektori ušli u stan sve je bilo ispreturano od eksplozije, krvi i gelera od bombe bilo je na sve strane, a prijatelji su krvarili. Jakimovski je nažalost, preminuo na licu mesta, ruka u kojoj je prethodno držao bombu bila je raznesena. Dok je njegov prijatelj Željko S. krvav ležao nasred stana. Držao se za stomak i bio je u skupljenom položaju, ali je bio svestan. Navodno, tada je ispričao kako je došlo do aktiviranja ručne bombe.

Foto: Društvene mreže

 

Kako nam je dalje objasnio sagovornik, Milan J. je po nalogu nadležnog Višeg javnog tužilaštva u Jagodini odvezen na obdukciju koja će utvrditi kako i kada je nastupila smrt.

- Željko S. je kolima Hitne pomoći prevezen u Klinički centar Kragujevac gde su mu konstatovane teške telesne povrede u predelu stomaka i grudi - kaže izvor i dodaje:

- Porodica nastradalog je od sinoć u šoku i ne mogu da poveruju da su ostali bez Milana koji je pre mesec dana proslavio 30. rođendan.

Na Milanovom profilu na društvenim mrežama može se videti kako on voli oružje s obzirom da je objavljivao fotografije vatrenog oružja.

(Kurir)

BONUS VIDEO: