Posle ove vesti, mnogi su dali podršku Severinu, pogotovo žene koje se bore za starateljstvo i koje su tek postale majke. 

Rat oko starateljstva se još više zahuktava zato što je Severina poručila da neće odustati od sina, prenose mediji. 

Navodno, Severina Vučković sada odbija da preda dete ocu Milanu Popoviću, čime krši zakon, kao i odluku Vrhovnog suda u Hrvatskoj. Tu nije kraj. 

Severina sem što nije predala dete Popoviću, nije ga navodno ni odvela u školu. 

- Ovo što Severina sada radi  je upravo razlog presuda protiv nje da joj se uskraćuje pravo da se bavi zdravljem i školstvom deteta jer ga nije vodila 46 dana u školu - kaže izvorupućen u slučaj pevačice i dalje objašnjava:

- Suština je da se Severini uskraćuje pravo po sudskoj odluci da se ne bavi detetom, to jest njegovim obrazovanjem i zdravljem, što je dokazano u nekoliko slučajeva. Zdravstveno zato što od 20 puta koliko je dete bilo kod nje, 15 puta je bilo bolesno. Međutim, ono što je ključna stvar bila za takvu odluke jeste činjenica da Severina nije htela da dozvoli da dete u toj dobi, treći razred osnovne škole, ide na psihoterapiju, što su preporučili stručnjaci, sa čim se otac Milan Popović složio, a ona  se time oštro protivila i zbog toga joj je uskraćeno pravo za detetovo zdravstveno stanje i obrazovanje - rekao je izvor.

Podsećanja radi, Vrhovni sud ukinuo je nedavno presudu Županijskog suda u Splitu, po kojoj su i otac deteta Milan Popović i Severina imali starateljstvo "pola pola". Po novoj odluci, većina starateljstva je dodeljena Milanu, što znači da će dvadeset i dva dana biti kod oca a osam kod majke. Ovu odluku izazvao je izostanak iz škole dok je bio sa majkom na turneji.

Foto: LJubiša Trifunović

 

- Do takve odluke Vrhovnog suda je došlo isključivo zbog toga što 2019. godine, kada je dete bilo u trećem razredu, 46 dana nije išlo u školu, već je bilo na Severininoj turneji, pa se otac, kasnije, kad je dobio dete, angažovao da dečak ne padne razred - priča upućeni izvor i dalje navodi:

-  Kad je to sve sagledao osnovni sud pet sudija jednostavno je izglasalo da druge mogućnosti nema. S druge strane, koliko se ona služi lažima u svojoj kampanji govori i činjenica da jedan poslanik kaže da je Severini oduzeto dete, a zapravo joj nije oduzeto starateljstvo, već je sud pevačici smanjio broj dana. A zašto je sud Severini smanjio dane sa detetom - veće je procenilo da je pevačica nemarna jer malog Aleksandra nije vodila 46 dana u školu. 

(Republika) 

BONUS VIDEO: