Dajemo vam univerzalan preliv, koji se koriste za sve vrsta pita. Stavljajte ga i u slane i u slatke pite od gotovih kora i oduševićete se rezultatom. Recept za preliv:

Foto: Printskrin/Jutjub/ Home Made Recipes

 

Sastojci:

  • 1 suvi kvasac
  • 2 šolje mleka
  • 1 šolja ulja
  • 7 kašika brašna
  • so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)

Piprema:

Sve sastojke pomešajte u činiji, dobro ih sjedinite. Svaku koru premažite prvo ovom smesom, pa je nafilujte na uobičajen način pripremljenim filom koji ide po vašem receptu. Ostatak preliva sipajte preko gotove pite i ostavite da pre pečenja odstoji 1,5 sat. Kada je ispečete, biće sočna i vazdušasta.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".