Mamurluk obično prati kombinacija glavobolje, žeđi, averzije prema hrani, mučnine, dijareje, umora…
Idealno rešenje protiv mamurluka jeste čaj od đumbira ili mente, puno vode i lek protiv glavobolje.
Ipak, sve ovo konzumiramo tokom mamurluka, odnosno kada je “šteta već napravljena”.
Ukoliko želite da sprečite mamurluk, stručnjaci prepročuju da pre nego što počnete da konzumirate alkohol pojedete krušku.
Možda Vam deluje neverovatno, ali ispostavilo se da kruške mogu sprečiti mamurluk i smanjiti nivo alkohola u krvi.
Utvrđeno je da kruške snižavaju holesterol, ublažavaju zatvor i deluju protivupalno, piše "YourTango".
"Ukupna težina mamurluka, merena na skali simptoma od 14 tačaka, značajno je smanjena u grupi koja je uzimala krušku pre konzumiranja alkohola, u poređenju sa onima koji su dobijali placebo”, rekla je nutricionista Alisa Selini.
"Studije su trenutno istraživale samo korejsku (ili azijsku) krušku, koja je dugo bila tradicionalni lek za mamurluk. Do sada je efekat primećen konzumiranjem 220 ml korejskog soka od kruške, mada konzumiranje celih krušaka može imati sličan efekat", rekao je direktor istraživanja “CSIRO-a”, Mani Noakes. Takođe, i naše domaće kruške pomažu da "dan posle" bude podnošpljiviji.
Kruška, takođe, pomaže i u smanjenju gubitka pamćena.
Mada, ovo se možda neće dopasti onima koji su popili koju čašicu više, pa ne žele da se sete baš svega što su radili tokom izlaska.
Da li vi znate neki lek protiv mamurluka? Podelite ga sa nama.