- Posebno nam imponuje činjenica da će se na utakmici u Stokholmu od aktivnog igranja oprostiti zvezda evropskog i svetskog fudbala Zlatan Ibrahimović - objavio je FSS.

Na sednici Izvršnog odbora u Sportskom centru u Staroj Pazovi, kojom je predsedavao Dragan DŽajić, doneto je nekoliko važnih odluka. Članovi IO su na početku sednice još jednom pozdravili odluku UEFA da se sledeći Kongres evropske kuće fudbala održi po prvi put u Beogradu, 3. aprila 2025. godine.

Doneta je odluka o produženju ugovora selektoru ženske reprezentacije do 17 godina, Aleksandru Petroviću, a da se za koordinatora instruktorske službe imenuje član mlade reprezentacije koja je 2004. godine osvojila srebro na Evropskom prvenstvu, Bojan Neziri.

Data je puna podrška Sudijskoj komisiji na čelu sa Dejanom Santračem, dok je istup u medijima Fudbalskog kluba Novi Pazar ocenjen kao neprihvatljiv i tendeciozan. Prihvaćen je izveštaj Projektnog tima o pripremi Strategije FSS za period 2024-2028, kao i informaciju o pokretanju ‘FSS-Live’ aplikacije, prve takvog tipa na našem tržištu.

Takođe, članovi Izvršnog odbora informisani su o programu priprema za EURO 2024. i ujedno verifikovali ugovore za odigravanje prijateljskih utakmica protiv Rusije (21. marta), Kipra (25. marta), Austrije (4. juna) i Švedske (8. juna). Fudbalski savez Srbije će inkasirati značajna sredstva od prihoda sa sva četiri meča.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".