Sada je na svom Instagram profilu podelila studiju, odnosno video o traumama o kojima govori svetski poznat doktor, Gabora Matea. Matea je u video govorio o konzumiranju alkohola na jedan nesvakidašnji način. 

Poznati kanatski terapeut čiji koreni vuku iz Mađarske je rekao da osobe koje imaju potrebu da prekomerno konzumiraju alkohol ne treba nazivati alkoholičarima, niti ih poistovećivati sa njihovim stanjem. Treba ih posmatrati kao individue koje se susreću sa dubokim emocionalnim bolom. 

Ana je u opisu objave napisala da će možda neki ovo shvatiti kao pravdanje, izgovor, ali je ipak rešila da podeli sa svetom mišljenje jednog ovakvog stručnjaka na temu alkoholizma.

- Zemljani će reći... Da, to je izgovor. Ali ima i onih koji su na visoj frekvenciji, pa će razumeti - napisala je Ana uz video doktora, koji je u oktobru i u Beogradu držao predavanja u organizaciji Fondacije Novak Đoković.

Jedno je sigurno, njegove reči u Nikolićkinoj objavi nikoga neće ostaviti ravnodušnim:

- Čak i neko ko teško pije sada i kaže ja: "Ja sam alkoholičar", ja kažem: "Ne nisi!" To nije ko si ti! Ti si osoba koja trenutno prolazi kroz mnogo bola i koristi alkohol da uguši taj bol, ali to nisi. To nije ono što si ti, tako da ne postoji osoba koja se oporavila i koja više nije alkoholičar. Čak ni alkoholičar nije alkoholičar u smislu o kojem sada govorim. Da, oni piju. Da, oni povređuju sebe. Da, oni uništavaju svoje živote. To je sve tačno. Ne može se poreći. Treba priznati. Ali, šta ako kažemo, šta ako zabranimo reč "zavisnik". I da ne možeš reći to o bilo kome i da je "taj i taj" zavisnik? Šta bi rekao o njima? "Taj i taj" je ljudsko biće koje je mnogo patilo u životu i trenutno pokušava da pobegne od svoje patnje ovim određenim ponašanjem koje priznaje istinu bez identifikovanja osobe sa takvim ponašanjem - priča u Aninoj objavi čuveni mađarsko-kanadski lekar Gabor Mate koji se posebno bavi emocionalnim stanjima kao što su stres i trauma.

BONUS VIDEO: