Impresivna filmografija i brojna priznanja svedoče o izvanrednom talentu i doprinosu filmskoj umetnosti glumice Mirjane Karanović. 

Mirjana je tumačila jake žene, koje su u pojedinim situacijama bile čak i jače od sebe, jer su ih životne situacije na to navele.

Foto: ATA images

 

 

Glumica je sada otkrila kako gleda na muške i ženske uloge.

- Dugo nisam razmišljala, niti sam bila osvešćena o tom pitanju koliko je ženskih, a koliko muških uloga u glumi. Znala sam i to se vidi i po nekim podelama po pozorištima i po tome koliko je glumica u odnosu na glumce. To se ne odnosi samo na to da li je zaposlena već i na to da li igra neke velike glavne uloge. Dok sam bila mlada, mislila sam da ću se prilagoditi i da tu ne mogu ništa. Lično nisam znala na koji način bih mogla da promenim to, samo sam se trudila da radim najbolje što umem. Međutim, kad sam došla u neke godine, recimo u četrdesete, kada sam zaista mislila da će moja karijera na neki način biti gotova, da ću od tada igrati samo epizode, što u pozorištu, što na filmu, odjednom sam počela da dobijam velike i lepe ženske uloge na filmu, i to je u velikoj meri uticalo na mene. Ohrabrilo me je, i to veoma, rekla je glumica.

(Kurir)

BONUS VIDEO: