Mirotić je pauzu u sezoni iskoristio da poseti srpske svetinje na Kosovu i Metohiji. On je sa porodicom obišao Prizrensku bogosloviju.

Slikao se sa polaznicima bogoslovije i na bogosluženju, pomagao u svakodnevnom radu monasima, sveštenicima i učenicima, a naravno bilo je vremena i za malo košarke.

- Košarkaš Nikola Mirotić sa porodicom tokom dana posetio je našu školu i sa učenicima učestvovao u nekim od njihovih dnevnih aktivnosti. Bila je ovo prilika i da se oproba u bacanju trojki - navodi se u objavi Prizrenske bogoslovije.

 

 

Nekadašnji španski reprezentativac poneo je brojne darove i poklone, a njegov divan gest nije promakao ni Novaku Đokoviću.

Retko ko je i znao da se Mirotić nalazi tamo, a Nikola se i potrudio da sve ostane u tajnosti, dok iz same škole nisu stavili zajedničku fotografiju u čijem opisu mu se zahvaljuju.

Đoković je na svom Instagram profilu okačio sliku Nikole Mirotića uz kratki komentar.

- Živ bio, brate, hvala ti - napisao je Novak.

Foto: Instagram printskrin/djokernole

 

Podsetimo, Nikola Mirotić važi za velikog vernika. Pored toga što je sjajan košarkaš, Nikola je izuzetan čovek i pravi dobrotvor.

Svojevremeno je bio izuzetno aktivan tokom litija za odbranu svetinja u Crnoj Gori. Javno je podržavao vladike i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve u teškoj borbi.

Potpisao je peticiju protiv sramnog Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, a poznat je i po nesebičnom pomaganju i humanitarnim akcijama za srpske porodice na Kosmetu i u Kninu.

BONUS VIDEO: