Naime, navijači grčkog kluba PAOK u višedecenijskim su bratskim odnosima sa Grobarima, simpatizerima Partizana. Nije tajna da su proteklih godina išli zajedno na nekoliko gostovanja po Evropi, kada su igrali srpski ili grčki klub.

Ogroman je rivalitet između Grobara i Bed blu bojsa, navijačkih grupa Partizana i zagrebačkog Dinama. Još iz vremena bivše zajedničke države, kada su imali žestoke tuče u Beogradu i Zagrebu.

Već sada je jasno da će utakmice u Solunu i Zagrebu biti označene kao mečevi visokog bezbednosnog rizika. UEFA će imati pod prismotrom oba kluba, a Grčka i Hrvatska moraće da angažuju veliki broj bezbednjaka i policajaca kako bi utakmice protekle bez incidenata.

Foto: Profimedia

 

Izvestan scenario je da dve države, uz podršku UEFA, donesu odluku da zabrane dolazak gostujućih navijača. Treba se samo setiti nereda u Atini prošlog leta, kada je posle ubistva navijača atinskog kluba AEK Mihaila Kacurisa uhapšeno više od 100 navijača Dinama iz Zagreba. Oni su tada u neredima po ulicama Atine imali pomoć od strane simpatizera Panatinaikosa sa kojima su u bratskim odnosima.

Prvu utakmicu PAOK i Dinamo igraće 7. marta u Zagrebu, a revanš je sedam dana kasnije u Solunu, kada se očekuje dolazak nekoliko stotina Grobara u Grčku. Društvene mreže su se već usijale i tamo je praktično počeo navijački okršaj.

Foto: Profimedia

 

BONUS VIDEO:

(Kurir sport)