Od Malije Obame do Malije En. Od predsednikove ćerke do holivudskog scenariste i reditelja. Svet čeka da dođu njeni novi filmovi, dok ona pronalazi svoj glas u filmskoj industriji

Malia Obama, 25-ogodišnja ćerka bivšeg pretsednika Amerike, odbacila je porodično prezime nakon što je započela svoju filmsku karijeru. Naslednica Baraka i Mišel Obame, nedavno je predstavila svoj rediteljski debi, „Srce“, na filmskom festivalu u Sandensu, koji je potpisala imenom Malia En.

Malia En Obama je rođena 4. jula 1998. godine, sa svojim srednjim imenom u čast Barakove majke, koja je preminula 1995. od raka jajnika u 52. godini. Nakon što je odrasla kao predsednikova ćerka i diplomirala na Harvardu, Malija je odlučila da se nastavi karijeru scenariste.

U svom poslednjem filmu, „Srce“, na kome je radila kao rediteljka i scenarista, izabrala je da nosi svoje umetničko ime, Malia En.

Foto: Profimedia

 

 

Malijino putovanje u filmsku industriju počelo je njenom ulogom u scenarističkom timu za seriju "Svarm", koja je premijerno prikazana na Amazon Prime 2021. Sa Bili Ajliš i Rori Kalkinom među glumcima, "Svarm" je označio početak njene karijere koja obećava.

- Ona je neverovatna spisateljica - rekla je ko-kreator „Roja“ DŽenin Nejbers o Maliji.

- Donela je mnogo toga... Ona je zaista, zaista posvećena svom zanatu.

Foto: Profimedia

 

 

Uprkos njenoj slavnoj porodici, jedan od izvršnih producenata "Roja", Stiven Glover, insistirao je da se prema Maliji ponašaju kao prema svakom drugom članu kreativnog tima.

- Ne možemo joj gledati kroz prste samo zato što je ćerka bivšeg predsednika - rekao je on. - Ne, ona je veoma prizemna i kul. Dakle, to uopšte nije problem.

NJeni roditelji ne mogu da sakriju koliko su ponosni na Maliju. Za njen poslednji rođendan objavili su slatke poruke kojima su podržale svoju ćerku.

Foto: Profimedia

 

 

- Srećan rođendan ovoj talentovanoj, urnebesnoj i lepoj mladoj ženi. Malija, nadam se da će ti 25 doneti sve što tražiš i više. - napisao je Barak na svom Instagramu.

NJegova supruga Mišel pridružila se čestitkama, objavivši:

- Srećan rođendan, Malia! Osećam se tako srećnom što sam tvoja mama i što mogu da gledam kako postaješ divna mlada žena kakva si danas. Mnogo te volim!

Foto: Profimedia

 

 

Malia Obama, privukla je ogromnu pažnju svojim prvim debijem na crvenom tepihu na Sandensu, dajući prepoznatljivu izjavu u svetu mode i filma.

Odevena u dugački, preveliki sivi kaput uparen sa ležernom plavom košuljom na pruge, odisala je opuštenom, ali modernom atmosferom. NJena odeća, upotpunjena tamnim čizmama do kolena, bila je spoj udobnosti i elegancije. Međutim pojava ove mlade žene izazvala je burne reakcije na internetu. Dok su mnogi slavili Malijin jedinstveni stil, govoreći „volim njen stil“ i hvaleći njen „otmeni izgled“, drugi su je najoštrije kritikovali, te poručili da joj je „potreban konsultant za garderobu“.

(Kurir stil)

BONUS VIDEO: