Lečić ističe da je strastveni kuvar, a sa svojim sinom koji je takođe talentovan za kulinarstvo često se nadmeće u spremanju sočnih specijaliteta.

Ipak glumac je veoma disciplinovan kada je hrana u pitanju, a podelio je i jednu uspomenu koja je dosta uticala da obilnoj i kaloričnoj hrani kaže stop.

- Sećam sa da smo pre igranja jedne predstave moje kolege i ja seli u jednu kafanu i dobro se najeli svežeg pečenja. Uživali smo. Ali kada sam stao na scenu hteo sam da umrem. Hrana mi je došla do grla i jedva sam mogao da govorim. Od tada sam rekao sebi: Pred predstavu nikako obilan obrok! Danas sa hranom završavam već negde oko 14h kada imam predstavu. I to nastojim da obrok bude lagan.

Foto: ATA images

 

Tokom boravka na Hilandaru, glumac je dobio savet od monaha kojeg se jedno vreme veoma strogo pridržavao.

- Sećam se da mi je taj monah preporučio jedan recept kojim se tamo monasi leče čak i od karcinoma. Rekao mi je da je strogi post najbolji lek za organizam. Telu je potrebno vreme da se rastereti od varenja hrane i onda počinje da se bavi otrovima koji se unutar njega nalaze i odstranjuje ih. Jednom sam uspeo da izdržim čak 15 dana bez vode i u tom periodu sam smršao 9 kilograma. Sve je bilo u redu, ali na kraju tog perioda posta, kada sam bio na sceni osetio sam blagu vrtoglavicu i shvatio da ne mogu baš najbolje da se setim postupaka onom brzinom koja je u tom trenutku potrebna.

(Kurir)

BONUS VIDEO: