Poznati glumac Mark Dodson preminuo je u 64. godini nakon što je doživeo "težak srčani udar" dok je spavao, preneli su strani mediji.

Mark, koji je davao glas likovima u "Ratovima zvezda: Povratak DŽedaja", umro je dok je bio u Evansvilu, Indijani, potvrdila je njegova slomljena ćerka Sijara. U Indijanu ga je odveo događaj "Horror Con", ali nažalost glumac je umro u snu pre nego što je uspeo da stigne na događaj.

Sijara je rekla da je njen tata voleo da se pojavljuje na konvencijama fanova i rekla da "nikada nije prestao da je čini ponosnom". Sijara je dodala da će Markovo nasleđe nastaviti da živi kroz nju i njegove unuke. Mark, koji je takođe davao glas malim stvorenjima u Gremlinima, odleteo je u Indijanu na "Horror Con" koji bi trebalo da se održava ovog vikenda.

Foto: Jutjub printskrin/Hanna Stevens/mranderson00001

 

 

Glumac je doživeo "težak srčani udar" dok je spavao u svojoj hotelskoj sobi, navodi TMZ.

Markov veliki prodor u Holivudu dogodio se 1983. kada je dobio ulogu Krumba u filmu "Povratak DŽedaja", lik koji je bio dobro poznat po svom visokom glasu. Godinu dana kasnije, dobio je ulogu glasa Mogvaija u Gremlinima. Vratio se u univerzum Gremlina 1990. da bi glumio u Gremlinima 2: Nova grupa. Takođe je glumio u horor filmu iz 1985. godine "Dan mrtvih", pre nego što se pojavio u "Ratovima zvezda: Sila se budi".

(Mondo)

BONUS VIDEO: