Ministarstvo Nauke i obrazovanja obavešteno je o slučaju učenika koji je sastavio spisak učenika za odstrel, a pretnju je potkrepio fotografijom s oružjem.

Zabrinuti roditelji su pozvali policiju koja je došla u školu i sastavila izveštaj, a o svemu je obaveštena i prosvetna inspekcija koja je obavila nadzor. Roditelji smatraju da direktor nije pravovremeno reagovao, a večeras će o svemu biti reči i na sednici Veća roditelja.

- Da stvar bude još gora - prvi spisak je zgužvao, napravio je i novi na kojem je bilo ime razredne. Roditelji su u strahu, deca - šta ako taj dečak izađe napolje, dođe u školu, ne dobijaju nikakav odgovor - rekla je majka jednog učenika.

Viša savetnica za socijalne pedagoge i preventivne programe na nacionalnom nivou Alma Rovis Brandić, iz Agencije za nauku i obrazovanje, rekla je:

- Dolazimo i u stručno pedagoški nadzor škole gde se traže propusti i izriču mere. Sarađujemo ozbiljno s ministarstvom i prosvetnom inspekcijom. Naglasila bi značaj prevencije - a prevencija je delovanje pre nego se rizik ostvari i u tom području najčešće pronađemo propuste.

(Net.hr)

BONUS VIDEO: