U prvim sezonama muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" učestvovali su mnogi danas uspešni pevači i pevačice, ali ima i onih kojima se predviđala velika karijera, ali danas ih nema nigde.

Jedan od njih je pevač Renato Henc, kojeg je Popović izbacio iz "Granda" jer je prekršio jedno od osnovnih stavki u svom ugovoru sa njima.

Henc je bio finalista treće sezone muzičkog takmičenja "Zvezde Granda". Nekoliko godina snimao je pesme za ovu diskografsku kuću i nastupao kao "Zvezda Granda", a onda se desilo nešto neočekivano.

Foto: ATA images

 

 

Domaća javnost bila je šokirana informacijom koja se pojavila u medijima da je Renato izbačen iz "Grand" produkcije. Sam pevač je priznao da je prekinuo saradnju sa Sašom Popovićem.

Pevač je priznao da se nije pridržavao ugovora.

- Imao sam nastup koji nisam prijavio Saši i Žiki Jakšiću, a oni su saznali. Ugovor koji "Zvezda Granda" potpiše sa ovom kućom striktni su i bespogovorni, a ja se u ovom slučaju nisam pridržavao tih odredbi - priznao je Renato tada.

Foto: ATA images

 

 

- Rekao sam mu da moram da radim kako bih prehranio svoju četvoročlanu porodicu i da mi taj ugovor koji imam sa "Grandom" samo otežava posao. Znam šta je šou-biznis i na čemu on i Žika insistiraju, ali ja sam narodski pevač i jedino što u životu znam da radim jeste da pevam. "Snalažljiv si ti, ne bojim se ja za tebe", rekao mi je Saša, a i sam znam da sam iskusan pevač. Ali, ko zna, možda me nekad u budućnosti ponovo vidite u "Grandu". Do tada ću pevati svakom ko me bude pozvao! - izjavio je Henc za jedan dnevni list 2010. godine.

On je pre nekoliko godina istakao da je na njemu bio veliki pritisak sa kojim nije mogao da se nosi.

- Jednostavno nisam sebe više video tamo i morao sam da izađem. To je bio veliki pritisak, direktor produkcije je imao 20 posto uvida u ono što on radi, a 20 u ono šta mi radimo. Nije imao uvid kako mi prolazimo na terenu, da li se novac zaista donosi u produkciju itd. Svašta se tamo izdešavalo što meni nije prijalo, nastavili smo svako svojim putem i eto - ispričao je Henc.

(Blic)

BONUS VIDEO: