Mnogi učesnici oduševili su Srbiju svojim znanjem, a ima onih koji privuku pažnju lapsusima ili nesvakidašnjim izjavama na televiziji. O domaćinu emisije, Jovanu Memedoviću takođe se neretko spekuliše, a nakon jedne epizode ljubitelji kviza su ga optužili da je prekršio prvilo popularne igre.

Neki su komentarisali da je Memedović pomagao takmičarki da izabrere tačan odgovor.

Foto: RTS printskrin/kviz Potera

 

 

Na snimku koji je osvanuo na društvenim mrežama zaista se vidi kako se između voditelja i takmičarke vodi izvesna neverbalna komunikacija.

- Blazar je vrsta a) jakne; b) galaksije; v) meduze? - glasilo je pitanje na koje takmičarka po sopstvenom priznanju nije dala odgovor.

Slična scena ponovila se nakon drugog pitanja. Dok je zbunjena takmičarka Drgana razmišljala čime je sve to Sezan smatrao da treba predstavljati prirodu, voditelj joj je najpre nešto rekao, a onda opet prstom jasno ukazao na dugmiće.

Da li joj je dao upustva kako da pritisne bilo koji taster i nastavi igru ili je ženi otkrivao tačne odgovore na postavljena pitanja, ostaje da se vidi. No, gledaoce je ovakvo ponašanje zaista naljutilo.

Takođe, jednom su komentarisali da je jednom takmičaru klimanjem glave stavio do znanja da je odgovor na koji se nameračio tačan.

(Blic)

BONUS VIDEO: