Glumac, koji je dospeo čak i do Holivuda, jedan je od onih koji stare kao vino. Kako u mladosti, tako i danas on je jako privlačan ženskom polu, što je priznaje umedo da koristi.

Dame vole njegovu naočitost, temperament, dozu romantike dok recituje poeziju, stav, karakter a nadasve njegove glumačke bravure koje su još uvek nenadmašne.

Foto: BETA

 

 

Umesto da s godinama smanjuje tempo rada, Šerbedžija upravo suprotno čini. On i njegova supruga Lenka Udovički sa kojom ima tri ćerke Milicu, Ninu i Vanju rade punom parom, što mnoge fascinira.

Pre izvesnog vremena oni su počeli da rade na predstavama u Beogradskom dramskom pozorištu a ti komadi izuzetno su propraćeni.

Neko bi rekao da se Rade od svega već umorio, ipak diplomirao je sa svega 22 godine i odmah počeo da radi u gradskom pozorištu "Gavella".
Osim poslovnih početaka Šerbedžijinu mladost, međutim, obeležila je i velika ljubav.

Već tokom studija zavoleo je balerinu. Tako ju je i zvao sa 23 godina zaprosio ju je i oženio, a kruna tog braka su sin Danilo i ćerka Lucija.

Ne može se poreći da je i Ivanka Cerovac, glumčeva prva supruga verovala u tu ljubav, nažalost došlo je do kraha a o razlozima i krivici nedugo potom govorio je dramski umetnik kroz pesmu "Hamlet mašina".

- Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih neverstava počela kvariti -  napisao je 1992. godine uveliko razvedeni Rade.

- Od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid - poručio je glumac bivšoj ženi sa kojom je kasnije ostao u dobrim odnosima i tako je bilo sve do 2010 godine kada je ona iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini života. 

(Stori)

BONUS VIDEO: