Neočekivanu vest na svom Instagram profilu podelio je Đoković, koji se biranim rečima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera. Javio se i Ivanišević na Instagramu, ali bez ijedne reči. Hrvat je samo preneo Đokovićevu objavu, srce i "high five" emodži.

Đoković navodno već ima novog trenera, a prema pisanju medija reč je o gotovoj stvari, ali se i dalje čeka službena objava iz štaba srpskog tenisača. Ivaniševića bi trebalo da nasledi legendarni srpski teniser Nenad Zimonjić.

Najbolji svetski teniser obratio se medijima posle projekcije filma "Legenda", koji je posvećen Nikoli Piliću, legendarnom hrvatskom teniseru, treneru i selektoru. Osim o filmu, Đoković je prvi put govorio i o rastanku sa Goranom Ivaniševićem.

Foto: ATA images, Profimedia

 

- Goran je, pre svega, prijatelj za života. Moj i moje porodice. Neko ko mi je izuzetno drag. Time što smo okončali saradnju, ne znači da ćemo prestati da budemo prijatelji. Došlo je do tačke zasićenja, osetili smo da je vreme da se raziđemo posle skoro šest godina saradnje gde smo ispisali stranice istorije našeg sporta. Prošli smo kroz sito i rešeto - rekao je Đoković pa dodao:

- Prošli smo mnoge trenutke koji nisu bili nimalo prijatni za nas. Usprkos svemu, bio je tu za mene. Najviše ću se sećati tog ljudskog odnosa prema meni. I zbog tog odnosa je rezultat došao kao posledica svega toga. Sve najlepše mu želim. Još nemam jasnu ideju ko bi mogao da ga zameni i hoće li to biti iko. Uvek sam imao trenere uz sebe, pokušavam da osetim šta mi je tačno potrebno.

BONUS VIDEO: