Kako se saznaje, oni su od početka bili osumnjičeni, ali su se čekali rezultati DNK analize i drugi materijalni dokazi.

Vozilo u kojem su bili osumnjičeni S. J. i D. D. ima sistem za praćenje pa su preko njega utvrdili da su je bacili na deponiju, nekoliko kilometara od mesta gde su udarili devojčicu.

- GPS je pokazao da su se pola minuta tamo zadržali - kaže izvor Blica.

Podsetimo, u automobilu su pronađeni tragovi krvi, nakon čega je urađena DNK analiza i potvrđen identitet nestale Danke Ilić.

- Po planu rada preduzeća, bilo je poznato ko je vozio automobil u kritično vreme, proverom baznih stanica, to je i potvrđeno. Osumnjičeni su privedeni i odmah priznali ubistvo - kaže izvor.

Ranije danas su pronađeni tragovi krvi na automobilu forenzičkom istragom i na osnovu toga su privedene dve osobe.

Kako saznaju mediji, devojčicu su udarili kolima, telo stavili u službeno vozilo i bacili na deponiju.

NJeno telo su, navodno, prekrili smećem.

- Automobil su po dogovoru čistili kiselinom kako bi uklonili krv. Međutim, jedna kapljica je ipak uočena i data na analizu - kaže izvor za Telegraf.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a D.D. pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog dela.

Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Policija je uhapsila dve osobe koje su izvršile ubistvo male Danke Ilić i koje su priznale zločin, potvrdio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Imamo loše vesti za Danku... Policija je uhapsila dva lica koja su, ako dobro razumem koja su izvršila ubistvo male Danke. Kako shvatam priznali su delo - rekao je Vučić i dodao da vode policiju do mesta gde su bacili telo.