Nebojša Čović najavio je povlačenje iz Crvene zvezde Meridianbet. Nije otkrio tačno kada i šta je plan, ali je spomenuo i ko bi mogao da ga nasledi i uveren je da Željko Drčelić može da ga nasledi na mestu prvog čoveka kluba.

- Mislim da sam pronašao naslednika, ozbiljno vam kažem. Mislim da je to Željko Drčelić, predsednik Upravnog odbora. Znate dobro da nikada nisam nekoga hvalio pro forme, kao što nikada pro forme nisam ni napadao. Smatram da je Željko čovek koji ima dovoljnu energiju, visprenost i prostor za efikasno pristupanje svemu što su izazovi u košarci. Mislim da smo pogodili sa čovekom, kao i sa dobrim brojem ljudi u Upravnom odboru. U tom skautingu, za razliku od ovog igračkog, nismo promašili. Taj skauting je veoma bitan kao potencijal, da nikada ne promašite ili da što manje promašite. Uvek ćete da mašite i u tom igračkom skautingu - rekao je Čović za "Meridian sport".

Zvezda nema čemu da se nada u Evroligi, dok je u ABA ligi obezbedila prvu poziciju i prednost domaćeg terena. "To je veoma bitno, nama je sezona loša sa aspekta Evrolige. Nedostajalo je i sreće, napravili smo greške i u skautingu i oslanjali se na iskusnog čoveka koji jako dobro poznaje košarku, Duška Ivanovića. Šabaza Nejpira doveli smo da bude prvi plej, on nije bio ni peti. Kada vam se kuća sruši na pleju, znate šta se događa. Jago je doveden da bude treći organizator igre, pa je postao prvi. Imali smo i dosta povreda, nismo imali dovoljan stepen posvećenosti u skautingu i cenu toga platili smo preko Evrolige."

Jasno je da je glavni cilj Zvezde titula u ABA ligi. "Došao je Sferopulos i uspeo je da harmonizuje i homogenizuje tim koji on nije birao. Ne mislim ništa loše o Dušku kada ovo kažem, ali kada se već u čaršiji vode trač partije, među onima koji znaju nešgo o kšarci i onima koji ne znaju. Razlog njegovog odlaska je jednostavan, upravo ono što sam rekao o selekciji. Krunski cilj je ABA liga, da bi se osvojila potrebno je da budete prvi na kraju ligaškog dela, znamo šta se dogodilo prošle godine. Prednost domaćeg terena je veoma značajna. Da li će uvek biti? Videćemo. Dosta igrača dolazi iz povreda i nadam se da ćemo imati kompletan tim za završnicu sezone", zaključio je Čović.

BONUS VIDEO