Dve žene kažu kako se osećaju "povređeno" i "osramoćeno" nakon što su izbačene s leta jer su "preteške". Novozelanđanka Angel Harding i njena prijateljica krenule su na put iz Napiera do Oklenda kad je došlo do incidenta. Iz aviokompanije Air New Zealand damama su navodno kazali kako je trebalo da kupe po dva sedišta...

- Osetila sam jaku i naglu bol u levoj ruci. Okrenula sam se i videla kako mi osoblje aviokompanije pokušava spustiti naslon za ruku. Agresivno je razgovarala sa mnom. Kazala je da avion ne može poleteti dok svi nismo u ispravnoj poziciji - priča Angel, javlja Daily Mail.

Nakon toga, priča ova dama, s razglasa je stiglo obaveštenje kako svi putnici moraju napustiti avion zbog "problema".

- Stjuardesa je došla i kazala nam da smo morale da kupimo po dva sedišta. Tad smo shvatili da smo mi problem - kaže Harding.

Foto: Profimedia, printskrin Jutjub/ Te Karere TVNZ

 

 

Dame su napustile avionu invalidskim kolicima kojima se služe zbog zdravstvenih problema te su odvojene od drugih putnika. Kazali su im, piše Daily Mail, da ponovno moraju napraviti rezervaciju, ali da je naredni dostupan let tek za dva dana...

Gospođe su se pobunile i kazale da nemaju novca da kupe po dve karte, kao i da nemaju gde ostati u tom području. Air New Zealand ponudio im je plaćeni smještaj, hranu i let, na koji su se ukrcale narednog dana.
 

BONUS VIDEO