NJena neverovatna priča počela je pre više od deset godina, ali nedavno se ponovno pojavila na Redditu i postala popularna, piše Poslovni.hr.

Kada je 2010. konačno položila, imala je 69 godina. Postala je slavna u lokalnim krugovima jer je njena priča inspirisala mnoge ljude koji su se mučili da polože vožnju.

Sa-sun, koja je sada u svojim 80-ima, nije dozvolila da je bilo šta spreči i iznova je odlučno pristupala pismenom testu pet dana nedeljno, nekoliko godine uzastopno.

Koliko ju je ova upornost koštala

Ipak, svaki put je podbacila, ali je u svemu istrajala i konačno dobila vozačku dozvolu. Na kraju, Sa-sun je potrošila više od 5 miliona vona (oko 4.200 evra) pokušavajći da prođe pismeni test.

Baka je naučila da vozi u auto-školi Jeonbunk, a kada je konačno položila testove, svi njeni strpljivi učitelji su slavili sa njom.

- Kada je konačno dobila dozvolu, svi smo je zagrlili i uručili joj cveće - rekla je Park Su Jeon, instruktorka auto-škole.

- Osećali smo se kao da je ogroman teret skinut sa svih naših ramena. Nismo imali hrabrosti da joj kažemo da prestane jer je stalno iznova pokušavala - dodala je instruktorka vožnje.

NJena priča je čak privukla pažnju hjundaija, koji je Sa-sun nagradio automobilom koji je koštao 16.800 dolara. Takođe je glumila u njihovoj popularnoj reklami.

- Nije mi smetalo - rekla je tada Sa-sun.

Kako je pisao NJujork tajms ona je imala test pet dana u nedelji tokom perioda od tri uzastopne godine. 

BONUS VIDEO: