Da bi slavio na Rolan Garosu i Olimpijskim igrama moraće da igra u šestoj brzini, smatra slavni hrvatski teniser i Novakov mentor Nikola Pilić.

Pilić napominje da je meč između Đokovića i Kaspera Ruda u polufinalu Monte Karla, lako mogao da ode i na drugu stranu.

- Polufinale je polufinale. Mogao je i čak i dobiti jučerašnji meč, ali Novak je igrao u petoj brzini, nije u šestoj. Turnir mu je dobro došao jer znam da će igrati Rim i Pariz. Pretpostavljam da će u Rimu igrati bolje nego što u Monte Karlu, ali Pariz (Rolan Garos) mu je zaista veoma važan, kao i Olimpijske igre - rekao je Pilić u razgovoru za Meridian sport, pa dodao:

Foto: ATA images

 

- To mu je prvi turnir na zemlji, mučio se, na momente izgledao dobro, na druge ne, ali ostvario je dobar rezultat, nije izgubio poene nego ih je dobio. Siner je isto samo polufinale igrao. Novak će ostati još nekoliko nedelja broj jedan, zavisi to i od njegove forme. Ima dosta poena da brani. U Parizu će imati preko 37 godina. To su neverovatne stvari, on je jedini koji je sa 36 godina osvojio grend slem u istoriji tenisa. Ima 20 godina otkako sam bio s njim kad je u Beogradu osvojio prve ATP poene.

Pilić napominje da Novaka čeka teška godina.

- Momci igraju dobro, konkurencija je ogromna. Ko bi rekao nakon brejka Sinera u trećem setu u trenutku kada je imao 2:0 i svoj servis da će pobediti Cicipas? Međutim to se desilo. Isto važi i za Ruda, ne bih stavio novac na njega protiv Novaka, ali on je slavio, iako ga nijednom pre toga pobedio. Novak će sigurno imati tešku godinu, ali nije slučajno preko 420, a možda će biti i 430 nedelja broj jedan. To je jednostavno rekord za sva vremena - kaže Pilić i osvrće se na Novakove (36) godine:

Foto: ATA images

 

- Znate, pre ili kasnije će doći kraj. Iz mog iskustva znam, on to mora odlučiti, ne ja, novinari ili bilo ko drugi. Kad sam bio 62. na svetu imao sam 39 godina, to mi nije odgovaralo, i rekao sam dosta. To nije bilo u skladu sa mojim imenom, ambicijama i rekao sam „Doviđenja, ne mogu više turnire igrati“. Ali, on mora to odlučiti, ne vi ili ja - zaključio je Pilić.

BONUS VIDEO: