Sastojci:

  • 200 ml vode
  • 200 ml mleka
  • 40 g svežeg kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 4 kašike ulja
  • 600 g brašna
  • 200 g margarina
  • 1 žumance

Foto: Printskrin/Jutjub/ Home Made Recipes

 

Kako se prave?

Zagrejati mleko pa dodati kvasac i šećer. Ostaviti da kvasac nadođe, a u posudu staviti brašno (skoro sve), pa dodati ukisao kvasac, vodu, ulje, i so. Umesiti testo dodavajući preostalo brašno, formirati oblik kugle i ostaviti 15 minuta da odstoji.

Kad to vreme prođe, iseći testo na 8 jufki i svaku rastanjiti na veličinu velikog tanjira, u krug, pa na 7 jufki narendati margarin i naslagati kao tortu, pa osmu staviti odozglo, na nju ne stavljati margarin.

Tako složeno razviti u veliki krug, debljine 3 - 5 milimetara i iseći 32 trougla. Kroasani se mogu puniti čime god želite ili ostaviti prazni.

Umotati ih i malo saviti, da liče na polumesec i staviti u podmazan pleh, premazati žumancetom i ostaviti da stoje 60 minuta. Nakon toga, pecite kroasane u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

BONUS VIDEO: