Glumac Vojin Ćetković tumačiće jednu od glavnih uloga u predstavi "Mihael Kolhas" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu koja će uskoro doživeti premijerno izvođenje.

Tim povodom Vojin se oglasio, te otkrio kako je tekla priprema za premijeru, ali i šta ga je to tokom proba izbacivalo iz takta.

- Sve do sada nisam shvatao šta znači igrati naslovnu ulogu, a ovaj komad mi je to pokazao. Radeći na ovoj predstavi konačno sam to razumeo. Voja Brajović mi je rekao: "Sad ti moraš da nas povedeš". Nadam se da kolege veruju u mene i da će ova predstava biti dugovečna - rekao je Ćetković.

Foto: ATA images

 

 

- Vojin je bacao knjigu dok je čitao, nervirao se zbog onoga što je tamo napisano jer je to u njemu nešto budilo - rekao je reditelj predstave Boris Liješčević, a glumac je uz osmeh potvrdio ove navode.

- Svakodnevno se susrećem sa nepravdom, pa i dok sam dolazio u pozorište dogodile su mi se situacije koje izbacuju iz takta - neko mi je presekao put tokom vožnje, automobil se nije zaustavio na pešačkom prelazu... Ovaj komad me je "nervirao" da sam posle svake pročitane strane bar dvaput bacio scenario - priznao je Ćetković.

Foto: ATA images

 

 

Kako se navodi, novela "Mihael Kolhas" je najblistavije prozno delo pisca koji je pravi predstavnik velike nemačke romantične književnosti. I danas, posle dva veka, Klajst je gotovo neverovatno moderan u stilu, tematici i ideologiji svog jedinstvenog opusa.

U priči o čoveku koji, na putu kroz Saksoniju, ulazi u sukob sa lokalnim vlastima i njegovoj odluci da se bori i dobije pravdu igraju Vojin Ćetković, Vojislav Brajović, Miodrag Dragičević, Milena Vasić, Nikola Rakočević, Srđan Timarov, Miloš Samolov i Aleksej Bjelogrlić.

(Republika)

BONUS VIDEO: