Nina Proročić Rukavina je naša glumica koja je uglavnom igrala u pozorištu, dok nije dobila poziv da se oproba u liku Une Hristić u popularnoj seriji "Igra sudbine". Od prvog momenta je njena pojava pred kamerama zaintrigirala javnost, a malo ko zna da ova lepa dama ima zanimljivu životnu priču, te da se već u detinjstvu suočila sa ozbiljnim problemima.

Rođena je 21. avgusta 1990. godine u Subotici, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju, a 2010. godine upisala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Jasne Đuričić i Sanje Ristić Krajnov. Master studije upisala je 2014. godine kod profesora glume Radoslava Milenkovića, a od sezone 2015/2016 član je ansambla Drame. Članica je Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, gde u brojnim predstavama ima glavne uloge.

Upotpunila je glumačku ekipu u seriji "Igra sudbine", a lik Une Hristić, koji tumači umesto Dragane Mićalović, bila joj je prva televizijska uloga.

Foto: ATA images

 

 

- Isprva sam imala iskustva samo u pozorištu, pa zato imam tremu. U pozorištu imaš pravo na grešku, mislim, nikad nemaš pravo na grešku, ali ako nešto nije ispalo dobro u pozorištu uvek možeš da ispraviš vežbanjem i sledećim izvođenjem, a ovde nije taj slučaj. Šta si snimio - snimio si i to ide u etar. I to vidi mnogo više ljudi - rekla je ranije glumica za TV "Prva".

A u privatnom životu je mama jednog dečaka, te joj je najveći izaziv bio da uskladi poslovne obaveze i porodični život.

- Ja sam stvarno majka sina, to nam je, meni i Uni, isto. Meni lično nije prijatno kada čujem repliku iz serije "Majko, ostavila si dete", a ja sam 200 kilometara od svog deteta. Moj suprug i sin žive u Subotici, odakle sam i ja. Zbog snimanja serije neretko boravim u Beogradu, ali tamo odlazim čim nemam snimanja - otkrila je.

 

 

Istakla je da joj je upravo suprug bio najveća podrška i vetar u leđa da prihvati ulogu Une i time otvori varta novom delu svoje glumačke karijere.

U detinjstvu joj amputirali deo ruke

Nina je u detinjstvu doživela nesreću dok se inhalirala, zbog koje joj je amputiran deo desne ruke.

– Zapalio se peškir, pošto sam se inhalirala. Peškir je bio iznad mene, kad se zapalio ja sam refleksno odbranila svoje lice i skinula taj peškir sa lica, i tad je moja ruka nastradala. Morala je da usledi amputacija i to je cela priča oko nesreće - ispričala je svojevremeno za emisiju "Dobro u ljudima".

 

 

Međutim, hrabra glumica nije dozvolila da je ta vrsta hendikepa spreči da uradi sve što poželi. A njenoj sreći nije bilo kraja kada je uspela da upiše glumu.

– Ja sve mogu, prva sam se popela na razboj, radila kompletnu gimnastiku, igrala odbojku, igrala sam folklor, bila sam solistkinja. Nema za mene prepreka, jedina prepreka mi je da isečem meso u tanjiru, ali sve ostalo mogu, tako da ja to ne smatram invaliditetom. Ja sam sama sebi najveća podrška. Jako je lepo imati podršku okoline, ali ja moram imati podršku same sebe da bih stigla tamo gde hoću - zaključila je Nina.

 

BONUS VIDEO: