Mira Banjac jedna je od najcenjenijih domaćih glumica, a detalji iz njenog privatnog života gotovo uopšte nisu poznati javnosti.

Iako danas uživa u produktima svog višedecnijskog rada, Mira je sedamdesetih godina imala problem sa zelenašima kojima je dugovala ogromnu količinu novca.

- Jaukala sam beogradskim ulicama, bila sam na ivici da dignem ruku na sebe. Morala sam da pozajmljujem novac. Prvo sam naišla na zelenaše, koji su uzimali po tri puta više, i to je bio rašomon. Jednog dana sam otišla u hotel, naručila kafu, sela da napišem pismo i htela da se bacim dole. U jednom trenutku pozvao me je Stipe Delić. Kaže da hoće da radim veliku glavnu ulogu. Bila je to čuvena Marija, iz istoimene serije, zbog koje su me šišali do glave. Ugovor je bio milionski. Potpišem i vratim sve dugove. To je bio moj mrak, ali i pročišćenje. Pola dinara više u životu nisam pozajmila - ispričala je glumica svojevremeno.

Foto: V.Danilov

 

 

Podsetimo, već decenijama unazad važi za jednu od omiljenih domaćih glumica, a kao dokaz tome su mnogobrojne nagrade koje je dobila za svoj doprinos glumačkoj profesiji.

Čim je diplomirala u Novom Sadu, udala se za Andreja Jovanovića, prvu veliku ljubav. Razveli su se kad je njihov sin Brane imao pet godina.

Foto: V.Danilov

 

 

Glumom se bavi već 70 godina i za to vreme je bila deo poznatih projekata, kao što su "Varljivo leto ’68", "Balkanski špijun", "Majstori majstori", "Radovan treći" "Porodično blago" i drugi. Svoju profesiju nikad nije zanemarila, te i dan danas aktivno snima, a pojavila se i u seriji "Igra sudbine".

(Blic)

BONUS VIDEO: