Prema rečima stručnjaka, njihov zadivljujući skok smatra se ključnim "obredom" prelaza u odraslo doba za mlade pingvine. To je ujedno i njihovo prvo plivanje. Ovo je prvi put da je ovaj događaj snimljen kamerom, a snimak će biti deo dokumentarne serije pod nazivom "Tajne pingvina".

Premda mladunci carskih pingvina obično prvi put skaču sa samo nekoliko metara visine u okean ili skliznu u more sa snega, na neverovatnom snimku koju je snimio istraživač "National Geographic"-a Berti Gregori oko 700 mladunaca skače sa ogromne ledene litice.

- To se zove perjanje, kada otplivaju prvi put - rekao je Gregori za Good Morning America. Gregori je kampovao na Antarktičkom poluostrvu gde je pratio jato mladunaca pingvina oko dva meseca pre nego što je kroz objektiv svoje kamere svedočio ovom neverovatnom trenutku.

- Obično skaču sa morskog leda koji je visok jedan ili dva metra, ali primetio sam da se ova grupa kreće prema drugom mestu. Pa sam dron digao tamo da vidim šta se događa i shvatio da se gomilaju na ivici ogromne ledene litice od 15 metara - dodao je.

Dronom je snimio prizor u kojem pingvini stoje na rubu litice i gledaju dole u okean. Napokon je jedan neustrašivi pingvin preuzeo kontrolu i hrabro skočio u vodu.

- Jedan po jedan počeli su da skaču sa ove ledene litice kako bi prvi put zaplivali u Južnom okeanu - rekao je Berti.

BONUS VIDEO: