Komšije su u ponedeljak za "Blick" rekli da je u stanu uvek bilo glasno.

- Otkad ga više nema, stvari su postale tiše - kažu oni.

On se sada nalazi na ranom lečenju na Psihijatrijskoj klinici. Srbin će u utorak morati da odgovara pred krivičnim sudom u Lucernu za pokušaj ubistva i višestruko nasilje i pretnje vlastima i zvaničnicima.

Sin je bio sam kod kuće

Kako piše u optužnici, Srbin je 14. aprila 2021. godine uveče u sopstvenom stanu zgrabio kuhinjski nož i sprej za čišćenje kočnica i odvezao se do porodičnog stana u kojem je živeo sa porodicom.

Na rođendanskoj zabavi bila je i njegova bivša supruga. Sin je porukom tajno upozorio majku da dođe kući.

Kada je ona trebalo da uđe u stan, sin je uspeo da pobegne iz njega. Istovremeno, optuženi je zgrabio svoju bivšu suprugu i uvukao je u stan. Tada je uzeo sprej, zapalio ga i usmerio ga na svoju bivšu suprugu. NJega jakna i kosa su se odmah zapalile.

Ona je uspela da pobegne u kupatilo, gde je skinula jaknu i dlanom ugasila vatru u kosi.

Ubod blokiran rukama

Uprkos tome, optuženi Srbin je nije puštao. Prema optužnici, on je nastavio da pokušava da zapali svoju žrtvu ispod vrata kupatila.

U jednom trenutku uspeo je da razvali vrata i bivšoj supruzi je razbio telefon iz ruke. Ona je tada pokušavala da pozove policiju. Uspela je da pobegne iz kupatila i otrči do vrata stana.

"Samo sam hteo da je uplašim"

Srbin ju je sustigao i nekoliko puta pokušao da je ubode kuhinjskim nožem koji je prethodno poneo sa sobom. Žrtva je uspela da se odbrani rukama i zadobila je poskotine po šakama i rukama.

Policija je ubrzo stigla i uspela je da savlada Srbina.

Optuženi priznaje "glavne karakteristike onoga što se dogodilo". Međutim, on poriče da je hteo da ubije svoju bivšu partnerku.

Kako kaže, samo je hteo da je uplaši.

Pokušaj bekstva

Otprilike mesec dana nakon napada, Srbin je želeo da iz svog stana uzme medicinsku dokumentaciju. Tamo je pokušao da pobegne od policajaca. Uspeli su da ga zaustave. Pošto je pružao otpor, policajci su tada povređeni.

(Blick, Blic)

BONUS VIDEO: