Nikola Rokvić je na svojevrsno hodočašće put Grčke krenuo sa humanim razlogom - da pomogne prevashodno deci oboleloj od raka.

Nikola Rokvić je sa suprugom Bojanom Barović osnovao fondaciju "Porodica" i na svom hodočašću prikupljaće novac za dečju onkologiju, a kako je otkrio, za pet dana prikupljeno je četiri miliona dinara. 

Pevač je za svoj peti dan pokazao na satu pređenu kilometražu, a pored je fotografisao svoju "amajliju" koja mu pomaže na putu podviga.

Instagram printskrin/nikolarokvic

 

 

Reč je o ikoni Svetog Nektarija Eginskog.

Sveti Nektarije Eginski bio je episkop Aleksandrijske pravoslavne crkve, mitropolit Pentapoljski kao i pravoslavni teolog. Proglašen je za svetitelja. Nad njegovom moštima su se dešavala čuda isceljenja.

Rokvić se oglasio na društvenoj mreži Instagram gde je otkrio detalje svog hodočašća.

 

 

 - U samom pripremnom periodu za ovu misiju, morao sam da pripremim dosta stvari, sa jedne strane duh i telo kao i mentalni rad a sa druge strane fondaciju, kontakte sa potencijalnim donatorima, ali isto tako i jedan veliki teret za ovaj vid podviga, a to je medijska prisutnost i to što sam javna ličnost! To su dve krajnosti koje sam morao da uklopim i pomirim, zarad višeg cilja! - napisao je on i nastavi: 

- Mnogo ljudi mi je pomagalo u procesu pripreme! Uvek sam govorio da čovek ne može bez čoveka, bez svog bližnjeg, bez svoje porodice! Moji bližnji na ovoj misiji su moja braća, sjajni ljudi, koji me svaki dan ispraćaju, čekaju na dnevnom cilju, dočekuju… Braća koja su žrtvovala svojih mesec dana života da pomognu! Kao u priči o dobrom Samarićaninu, kada pitaju Gospoda ko je naš bližnji… Bližnji je onaj koji nam nesebično pomaže, koji ne pravi razlike, podele i ne postavlja granice u LJubavi! Moji bližnji Blaško Gavrić, Aleksandar Slijepčević i Mladen Trišić! Hvala vam u večnosti! - poručio je Nikola Rokvić.

Kako donirati novac?

Dinarski tekući račin:

170003006643400078

Devizni tekući račun

EUR RS35-70003006643400-75

USD RS35-70003006643400272

GBP RS35-70003006643400466