U knjizi "Boda – slušaj, sine, ove velike reči" Slobodan Boda Ninković zabeležio je kako je u rodnom Smederevu upoznao ženu svog života:

“Bila je 82. godina kada sam prvi put video Slavicu, a potom se i upoznao s njom. Od tada, tačnije od 11. septembra 1982. godine, mi smo zajedno”.

Slavičini roditelji nisu odobravali tu vezu jer je Boda bio stariji osam godina, uz to nije ništa radio, a ona tek što je završila gimnaziju.

Foto: ATA images

 

 

‒ Pronalazili smo tajna mesta, nisam smeo da je otpratim do kuće da nas njeni roditelji ili neko od komšija ne vidi.

Legendarna je izjava Slavičine bake: "Znaš li, ćerko, koliko je on devojaka upropastio? On je mnoge majke zavio u crno" ‒ prisetio se popularni glumac porodične anegdote.

Foto: Z. Knežević

 

 

‒ Kasnije će sve biti u redu, ne zato što sam postao glumac, već zato što su videli da nisam neki badavadžija, mada je u tom trenutku bilo teško poverovati u to da ta veza nije nešto prolazno, da Slavicu nisam zaustavio u njenom školovanju, završila je fakultet, i da nijednu majku ipak nisam zavio u crno.

Slavica i Boda Ninković venčali su se posle pet godina zabavljanja.

‒ Od svih na klasi ja sam se prvi oženio. U stvari, pre mene se oženio Pele, a ja sam mu bio kum, ali sam ja prvi pravio svadbu. Došli su svi, cela klasa, i profesor Vlada. Ja sašio belo odelo.

Ninkovići su i danas u srećnom braku, a porodičnu sreću upotpunile su dve ćerke: Anja je filmski producent, dok je Nađa uspešna odbojkašica.

BONUS VIDEO: