Rafael Nadal potvrdio je da će mu 2024. godina biti poslednja u karijeri. Pokušava da pronađe pravu formu i da pokaže najbolji nivo tenisa pred Rolan Garos i Olimpijske igre, ali mu za sada ne ide. Na turniru u Madridu izgubio je od Jirija Lehečke i to je bio poslednji put da je bio na madridskoj šljaci.

Kada se završio meč čak je i sam Čeh prepustio svetla reflektora Špancu, sve je bilo posvećeno njemu. Dao je intervju na terenu, pričao o emocijama, publici, navijačima. Mnogi su plakali. Kamere su posebno bile fokusirane na jednu osobu - Maribel! To je njegova rođena sestra i osoba koju retko viđamo u javnosti.

Ne voli previše da se eksponira, ni Rafa sam ne voli da mediji previše prate i pričaju o članovima njegove porodice. Ovog puta ništa od toga nije bilo važno. NJegovi najbliži došli su da gledaju njegov meč u Madridu i emocije nisu mogli da zadrže. Posebno Maribel koja je lila suze.

 

 

Ona je dve godine mlađa od Rafe i njih dvoje su veoma bliski. Bavi se modom i nedavno je lansirala i svoju modnu liniju muške odeće pod nazivom "Crabs company". S obzirom da su rođeni na Majorci i da obožavaju plažu i ne čudi što je izabrali ime koje ima veze baš sa morem.

Foto: Profimedia

 

 

Takođe, Maribel ima i ulogu direktorke u Rafinoj akademiji. Nedavno je promovisala i novi sport, padel. Istakla je da baš uživa u tome.

- Oduvek sam volela padel. Moj otac, koji ogožava padel, napravio je jedna od prvih terena za padel na Majorci i igrala sam od malih nogu. Učestvovala sam na turniru kad sam imala 13 godina. U poslednje vreme igrala sam na nekim turnirima kao predstavnica akademije - rekla je Maribel za "Dejli Mejl".

Što se Nadala tiče, njegov cilj je jasan, hoće da se pokaže najbolje u Parizu, prvo na Rolan Garosu, pa onda na Olimpijskim igrama.

Foto: Profimedia

 

 

- Telo mi već dugo šalje signale. Moj san je bio da završim sve na terenu. Maštam da igram sve te turnire na kojima sam imao uspeha bar još jednom. Morao sam da propustim Monte Karlo, ali sada sledi Rim i tamo želim da igram. Imam nekoliko ličnih ciljeva u narednim nedeljama i želim da vidim da li mogu da ih ostvarim - zaključio je Rafa.

(Mondo)

BONUS VIDEO: