Dečaku Milošu Bogdanoviću (15), koji je postao jedan od simbola litija u Crnoj Gori, "đedovom malom Bokelju" zbog povezanosti sa blaženopočivšim mitropolitom Amfilohijem Radovićem, postaje normalna stvar da u porodičnom domu ugošćava najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Nole je ponovo stigao kući, dane provodi u Srbiji, a ima u planu da uskoro ode u Crnu Goru i ponovo poseti dom talentovanog dečaka sa kojim je postao pravi prijatelj.

- Ja sam s Novakom, mogu slobodno da kažem veliki prijatelj, kao i sa njegovim sinom Stefanom. Upoznali smo se pre nekoliko godina kada je prvi put došao kod nas u Herceg Novi. Od tada, kad god dođe, uvek se vidimo, igram se s njegovim sinom - ispričao je nedavno Miloš u gostovanju na crnogorskoj Prvoj televiziji, a na opasku voditeljke da obično svi prepoznaju Noleta, ali ne i u slučaju kada se prvi put sreo sa dečakom iz Herceg Novog, Bogdanović je poručio:

- Upoznali smo se tako što je on mene prepoznao, pitao me je da li sam ja dečak koji je recitovao "Prkosnu pesmu". Rekao sam da jesam i onda me je on upoznao sa svim članovima tima i porodicom. Od tada je nastalo to prijateljstvo.

 

 

Bogdanović je svestran, pored pisanja pesama i recitovanja, pevanja, držanja zdravica, igranja folklora, on se bavi i fudbalom, svira gitaru.

Nedavno je osvojio prvo mesto u recitovanju na Međunarodnom poetskom konkursu "Čika Jova Zmaj srpskoj i ruskoj deci" u Sankt Peterburgu. 

 

 

Da podsetimo, Miloš Bogdanović je imao priliku da ugosti Novaka i pre godinu dana, popriča sa njim i otkrije kako je to biti - Novak Đoković. Dečak je i objavio te fotografije uz poruku za Novaka - da mu je čast što je baš iz njegovog doma krenuo u osvajanje US opena. 

 

 

- Hvala ti što si baš iz mog doma krenuo u osvajanje trofeja. Oni koji nisu imali priliku da sa tobom razgovaraju ne znaju koliko si dobar čovek. Zaslužio si sve najbolje. Dolaskom u moj skromni dom pokazao si da me poštuješ kao svoju braću, ja to nikada neću zloupotrebiti ili ne daj Bože pogaziti....Jer ti si meni malom dao vetar u leđa i poštovanje,a ja nisam to zasližio. Čudni su putevi Gospodnji. Idemo u nove pobede. Nole, brate moj, volim te.

BONUS VIDEO: