Дечаку Милошу Богдановићу (15), који је постао један од симбола литија у Црној Гори, "ђедовом малом Бокељу" због повезаности са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем Радовићем, постаје нормална ствар да у породичном дому угошћава најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

Ноле је поново стигао кући, дане проводи у Србији, а има у плану да ускоро оде у Црну Гору и поново посети дом талентованог дечака са којим је постао прави пријатељ.

- Ја сам с Новаком, могу слободно да кажем велики пријатељ, као и са његовим сином Стефаном. Упознали смо се пре неколико година када је први пут дошао код нас у Херцег Нови. Од тада, кад год дође, увек се видимо, играм се с његовим сином - испричао је недавно Милош у гостовању на црногорској Првој телевизији, а на опаску водитељке да обично сви препознају Нолета, али не и у случају када се први пут срео са дечаком из Херцег Новог, Богдановић је поручио:

- Упознали смо се тако што је он мене препознао, питао ме је да ли сам ја дечак који је рецитовао "Пркосну песму". Рекао сам да јесам и онда ме је он упознао са свим члановима тима и породицом. Од тада је настало то пријатељство.

 

 

Богдановић је свестран, поред писања песама и рецитовања, певања, држања здравица, играња фолклора, он се бави и фудбалом, свира гитару.

Недавно је освојио прво место у рецитовању на Међународном поетском конкурсу "Чика Јова Змај српској и руској деци" у Санкт Петербургу. 

 

 

Да подсетимо, Милош Богдановић је имао прилику да угости Новака и пре годину дана, поприча са њим и открије како је то бити - Новак Ђоковић. Дечак је и објавио те фотографије уз поруку за Новака - да му је част што је баш из његовог дома кренуо у освајање УС опена. 

 

 

- Хвала ти што си баш из мог дома кренуо у освајање трофеја. Они који нису имали прилику да са тобом разговарају не знају колико си добар човек. Заслужио си све најбоље. Доласком у мој скромни дом показао си да ме поштујеш као своју браћу, ја то никада нећу злоупотребити или не дај Боже погазити....Јер ти си мени малом дао ветар у леђа и поштовање,а ја нисам то заслижио. Чудни су путеви Господњи. Идемо у нове победе. Ноле, брате мој, волим те.

БОНУС ВИДЕО: