''Nemamo medije. Mediji su tako korumpirani. Ako postoji dobra priča o nama, dobra priča o bilo kom pojedincu koji je republikanac, konzervativac, oni od toga naprave lošu priču. A ako je to loša priča, oni je naprave najgorom pričom u istoriji. To je najnepoštenija grupa ljudi'', izjavio je Tramp u govoru pred Turning Point USA grupom mladih konzervativaca.

Londonski Gardijan prenosi da je Tramp promenio stavove Amerikanaca o medijima, navodeći da su 2015. godine imali rejting poverenjea od oko 94 do 95 procenata, a da trenutno imaju niži rejting od Kongresa.

''Smatram da je to velika čast jer su oni gomila vrlo nepoštenih, pokvarenih kopiladi'', izjavio je Tramp.

Tramp je kritikovao i generala Milija, načelnika Generalštaba američke vojske povodom povlačenja američkih trupa iz Avganistana, imitirajući njegov grub glas.

''Nikada neću zaboraviti da mi je Mili rekao: ''Gospodine, gospodine. Jeftinije je ostaviti opremu nego je doneti'''', objasnio je Tramp.

Nakon toga ga je pitao da li je jeftinije napuniti pola rezervoara i odvesti u Pakistan ili vratiti u SAD, umesto ostavljanja, na šta je Mili rekao: ''Da, gospodine, mislimo da je jeftinije''.

Tada je Tramp, kako kaže, shvatio da je Mili ''idiot''.