- Imaćemo tri kišna dana, a od petka i za vikend uglavnom suvo i svežije vreme - napisao je Ristić na svom Fejsbuku profilu uz detaljne mape kako će kiša postepeno obuhvatati Srbiju.

U noći između srede i četvrtka više padavina

Kako dalje najavljuje meteorolog Ristić, izgledi za više kiše očekuju se od srede popodne, i preliće se na noć između srede i četvrtka, kao i na četvrtak tokom dana.

- Kao da se ponavlja situacija od prošle nedelje. Čak su i temperature slične. Izgleda za više kiše biće u sredu popodne, kao i u noći između srede i četvrtka, kao i četvrtak tokom dana. Zapad i sever Vojvodine biće sa mnogo manje padavina, dok se najviše kiše očekuje oko Beograda i južno od Beograda - objašnjava Ristić.

Na mapama se lako može uočiti gde će biti više, a gde manje kiše.

Moguća pojava grada i nepogoda

Jači lokalni pljuskovi, kao i pojava grada i nepogoda sa grmljavinom mogući su i u utorak i u sredu.

- U utorak će nepogode zahvatiti Zlatiborski okrug i zapadnu Srbiju, a u sredu popodne može svuda da zagrmi. Najveće su šanse da to bude u Mačvi, Sremu i delu Bačke i Banata - najavljuje meteorolog Ivan Ristić.

Cela Srbija pod meteoalarmom u utorak i sredu

Za 7. maj na snazi je žuti meteoalarm za celu Srbiju. Meteorolozi upozoravaju na pljuskove i grmljavinu.

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom na području Srbije ponovo se očekuju od utorka posle podne, a od srede i malo svežije, najava je RHMZ-a.

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom na području Srbije ponovo se očekuju od sutra posle podne. 
Od srede, 08. maja, pa do kraja nedelje, 12. maja, biće malo svežije sa dnevnim temperaturama od 19 do 24 stepeni.
Sredinom sedmice (u sredu i četvrtak) će kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom biti najučestaliji pa se očekuju u većini mesta, a lokalno će biti praćeni sitnim gradom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. 
Od petka, 10. maja, biće više sunčanih sati, a padavine će postati ređa pojava

(Blic)

BONUS VIDEO: