Otac koji je uzeo svoju decu kao taoce, a onda otvorio vatru u Draču je Aleks Marku, javljaju mediji u Albaniji.

Posle višečasovnih pregovora, albanski specijalci ušli su u stan i oslobodili decu, a počiniocu su stavljene lisice i oduzeta mu je automatska puška kalašnjikov.

 

 

Kako je saopštila policija, Mark nema raniji krivični dosije, a prema izvorima, njegova supruga se juče vratila iz inostranstva, dok se pre nekoliko dana sa dvoje maloletne dece preselio u rejon „Stena Kavaje”.

U međuvremenu, veruje se da je bio pod uticajem droge i u teškom psihičkom stanju, a stan u kome se sve dešavalo iznajmio je na nedelju dana.

Četrdesetogodišnjak je u preliminarnim izjavama naveo da je decu odveo da ih zaštiti, dok policija proverava da li je bilo sukoba sa njegovom suprugom, kako je Mark naveo da ga je podstaklo na takav čin.

Policija Drača je oko 02:20 obaveštena da se čuju pucnji u prostorijama zgrade, u iznajmljenom stanu, u blizini područja zvanog „Kavaja stene“.

Policijske službe su odmah izašle na mesto incidenta i prve akcije su pokazale da je stan iz koga je pucano iznajmljivao na nedelju dana građanin A.M., star 40 godina, meštanin Leža, i da se sumnja da je ovaj građanin u njemu držao svoje dvoje maloletne dece, starosti 6 i 11 godina, kao taoce.

Policija Drača zatražila je pomoć Specijalnog odeljenja „RENEA“, jer je bila potrebna specijalizovana intervencija kako bi se izbeglo ugrožavanje života dece u stanu i zaposlenih u policiji.

BONUS VIDEO: