Nikola Rokvić i njegova supruga Bojana Barović oglasili su se danas i saopštili da su sredstva sakupljena, ali da oni nastavljaju sa misijom.

- LJudi, uspeli smo! Prvi od naših ciljeva je ostvaren, skupili smo sredstva da pedijatrijsku onkologiju, ali ne smemo da stanemo. Idemo dalje, nastavljamo da prikupljamo novac, a sledeći cilj je prikupljanje novca za dečiju onkologiju u Nišu. Danas je 24. dan, a ja nastavljam putem Egine. Danas proslavljamo svetski dan porodice, a mi vam želimo da je čuvate i negujete kao nešto najvrednije, poručili su Bojana i Nikola.

 

 

Podsetimo, Nikoli je bio cilj da skupi 200.000 evra za renoviranje Dečje onkologije i kupovinu aparata za dijagnostivikovanje kancera mozga kod dece.

- Dragi ljudi, želimo da vas obavestimo da smo Nikola i ja osnovali fondaciju pod nazivom "Porodica" koja će se baviti očuvanjem tradicionalnih vrednosti i porodice - kao institucije i kao svetinje. Fondacija će pomagati mnogodetnim porodicama, ugroženoj, talentovanoj i bolesnoj deci, a naša prva misija će biti pomaganje pedijatrijskoj onkologiji.

Naša želja je da zajedničkim snagama prikupimo neophodna sredstva za kupovinu aparata koji će pomoći u dijagnostifikovanju kancera mozga kod dece, kao i renoviranju dela Dečje onkologije. Za to nam je potrebno 200.000 evra, a ja ću sa ovog svetog mesta krenuti peške put Atine, tačnije do ostrva Egine i manastira Svetog Nektarija Eginskog i tim putem od 1.060 kilometara prikupljaću neophodna sredstva. Zato pozivam sve kompanije, pojedince, ali i moje prijatelje da nam pruže podršku i da ostvarimo ovu veliku misiju, poručili su Nikola i njegova supruga Bojana Barović na početku ovog divnog podviga.

BONUS VIDEO: