Mada jednom godišnje prelazi preko trećeg zodijačkog znaka, to ne znači da svake godine obrazuje iste aspekte sa tranzitnim planetama.

Foto: Profimedia

 

Ove godine, čim uđe u Blizance, Venera obrazuje konjunkciju sa Uranom (još danas) i Jupiterom nad fiksnom zvezdom Algolom u Biku, ali i PRVI PUT trigon sa Plutonom u Vodoliji (jer je Pluton u januaru ove godine ušao u Vodoliju posle 225 godina) i sekstil sa Neptunom u Ribama. Zato će se vazdušnim (Blizanci, Vaga, Vodolija) i vatrenim znacima (Ovan, Lav, Strelac) ukazivati sjajne šanse i na poslovnom i na emotivnom planu.

Pošto Venera simbolizuje novac, Uran neočekivane situacije, a Jupiter novac, spoj ovih planeta donosi zaradu, koja brzo odlazi na neplanirane izdatke. To može da se odnosi na kupovinu ili prodaju nekretnina ili zemlje, poslove u vezi sa proizvodnjom hrane, naročito organskog porekla, trgovinu antikvitetima, nakitom, kao i na poslove koji uključuju kontakte sa strancima i rad preko interneta. Budući da je Venera i simbol ljubavi, mnogi će biti razdvojeni od partnera, zbog događaja na koje neće moći da utiču, najčešće iznenadnih poslovnih putovanja.

Ali zato sjajni Venerini aspekti sa Plutonom i Neptunom donose uspeh i uvećanje prihoda vazdušnim i vatrenim znacima, kao i majskim Blizancima i Ribama treće dekade. Na ljubavnom planu, biće mnogo novih susreta i poznanstava, naročito preko interneta i društvenih mreža, ali i na kraćim putovanjima, predavanjima, u školi, na fakultetu, kursevima jezika, u prevoznim sredstvima, na autobuskim stanicama, preko rođaka, ali i preko kolega. Ovaj aspekt govori i o paralelnim vezama, ali i o njihovom razotkrivanju, situacijama u kojima mogu da vam se dopadnu zauzete ili u isto vreme dve podjednako zanimljive osobe.

Merkur, vladalac Blizanaca, danas se nalazi na 11. stepenu Bika i pravi sekstil sa Saturnom u Ribama, što najavljuje mogućnost zarade preko kontakata sa strancima, interneta, angažmana u medijima i velikim udruženjima.

Marina Jungić Milošević