Sahrani Mijatovića prisustvovali su osim najuže porodice, rodbine, prijatelja, kolega, komšija, takođe i brojni zvaničnici, odnosno delegacije BiH, Republike Srpske, Srbije...

Ulazu na groblje je bilo teško prići od velikog broja parkiranih vozila koja su zauzela kilometarske kolone, a parking, kao i sve postojeće kapije, bile su iz bezbednosnih razloga "pokrivene" privatnim obezbeđenjem, policijom, Žandarmerijom.

Na groblju obezbeđenje, policija, žandarmerija

Dugačka kolona onih koji su došli da isprate Đorđa, skoro hiljadu ljudi, otegla se ispred kapele na Lešću. Tiho, u mimohodu, mnogi sa očima punim suza, a većina i dalje u neverici i šoku, ulazili su unutra kako bi Đorđevoj udovici i najbližoj porodici, izjavili saučešće.

I prilaz tamošnjoj crkvi, kao i kapelu, takođe su pokrivali pripadnici obezbeđenja i neki rođaci, te niko sa strane nije imao mogućnost ni da virne i vidi šta se događa unutra. A iz kapele, samo se čuo lelek i plač udovice...

Nepregledna kolona ljudi

Nakon opela, nepregledna kolona ljudi, sa mnoštvom cveća u rukama, krenula je put mesta gde je sahranjen tragično stradali Đorđe Mijatović.

Podsetimo, Mijatović je kobnog dana sišao u parkić u blizini zgrade u kojoj je živeo sa suprugom i dvoje maloletne dece, kako bi "uljudno" zamolio nekolicinu maloletnika koji se tu okupljaju, da prestanu da mu maltretiraju 11-godišnjeg sina i da mu vrate loptu koju su mu prethodno uzeli. Samo je hteo da zaštiti dete, što bi učinio svaki roditelj.

Foto: Fejsbuk printskrin/Vojin Mijatovic

 

Zbog teških povreda čoveku napukla lobanja

Međutim, došlo je do koškanja i tuče, u kojoj je prema saznanjima nadležnih i snimaka sa kamera zgrade, utvrđeno da su Đorđa brutalno pretukla dvojica maloletnika. Zbog teških povreda čoveku je napukla lobanja, dobio je više epi napada i na kraju i infarkt.

Preminuo je u Urgentnom cenrtu dva sata nakon incidenta, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece starosti 10, odnosno 11 godina.

Viši sud u Beogradu - Odeljenje za maloletnike je nakon hapšenja i saslušanja u nadležnom Tužilaštvu, dvojici maloletnika F.B. i N.Z. odredio pritvor. Oni se terete za teško ubistvo, za koje zakon predviđa maksimalnih 10 godina zatvora.

J.D.LJ./Novosti

BONUS VIDEO: