Slavni teniser Novak Đoković se, posle povrede meniskusa i povlačenja sa Rolan Garosa, oglasio na društvenim mrežama, te dobio veliku podršku obožavatelja i poznatih ličnosti.

- Veoma sam tužan što sam morao da saopštim da se povlačim sa Rolan Garosa. Igrao sam srcem i dao sam sve od sebe u jučerašnjem meču, ali nažalost, MRI je pokazao kidanje meniskusa i moj tim i ja smo doneli tešku odluku, posle pažljivog razmišljanja i konsultacija. Želim svim ostalim igračima koji se takmiče sreću na turniru i hvala svim neverovatnim navijačima na ljubavi i podršci - napisao je Novak.

Foto: Profimedia

 

 

Glumac Radivoje Bukvić napisao mu je u komentaru:

- Hvala ti za jučerašnje čudo i potvrdu da vera stvarno vaskrsava! Želim ti brz oporavak!

Pevačica Kaliopi navela je:

- Ozdravi brzo, kralju!

Mnoge druge zvezde sa Balkana su mu poslale podršku, a u komentarima se našao i onaj od slavnog holivudskog glumca Hjua DŽekmena.

- Sve najbolje za brz oporavak Novače! - napisao je Hju.

Podsetimo, Đoković se povredio u duelu protiv Franciska Serundola, a za bol u kolenu je okrivio loše stanje terena.

- Uslovi koje imamo ove godine su prilično neobični. Bilo je mnogo kiše, vlažno je, sve to utiče mnogo na podlogu. Znam ljude koji su zaduženi za održavanje terena dugo godina, i imam dobar odnos sa njima. Pričao sam sa jednim od njih danas, kada sam se zagrevao nekoliko sati pre mog meča. Danas je bilo sunčano, posle nekoliko dana tokom kojih smo imali kišu. To je uticalo na teren, pogotovo gornji sloj šljake. Ne znam tačno šta su uradili. Čini se da je jedan deo uklonjen, tako da je bilo malo šljake na terenu. Zbog suvih uslova, bilo je veoma klizavo - objasnio je Novak na konferenciji za medije posle pobede nad Serundolom.

(Blic)

BONUS VIDEO: