- Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio dana 13. juna 2024. godine u Novom Sadu u Ulici Jovana Popovića, kada je u večernjim časovima pokušano da se upotrebom vatrenog oružja liši života više lica, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je opisani događaj pravno kvalifikovan kao krivično delo Teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1, tačka 11, u vezi sa članom 30, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, kao i krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija kažnjivo članom 348, stavom 4 u vezi sa stavom 1 Zakonika, kaznom zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

U toku do sada preduzetih radnji i mera, na lice mesta je izašao dežurni javni tužilac koji je izvršio uviđaj, dok su u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, sa lica mesta izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet dalje obrade i analize.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva uhapšeni su osumnjičeni Š.S. i A.R., te im je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti dovedeni u Više javno tužilaštvu u Novom Sadu radi saslušanja na okolnost izvršenja krivičnog dela, dok se intenzivno traga za ostalim osumnjičenima koji su se dali u bekstvo.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istrage povodom ovog događaja, dok će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena - zaključuju u saopštenju.

 Podsetimo, dvojica muškaraca uhapšeni su, dok se za još dvojicom traga nakon sinoćne pucnjave u novosadskom naselju Telep. Prema nezvaničnim saznanjima, brz dolazak patrola policije i Interventnih jedinica, sprečio je potencijalni oružani sukob sa ozbiljnim posledicama i to dve grupe muškaraca.

Do pucnjave je došlo oko 21 čas na Telepu, a jedna osoba zadobila je lakše povrede od rasutog stakla nakon pucnjave.

(Alo)

BONUS VIDEO: