Jedan od najčudnijih incidenata tokom ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Nemačkoj dobio je epilog - Albanac Arlind Sadiku, novinar sa Kosova i Metohije, suspendovan je nakon provociranja srpskih navijača tokom utakmice naše reprezentacije i engleske, koja je u okviru prvog kola grupne faze odigrana u Gelzenkirhenu.

Sadiku je dobio poziciju pored terena za taj meč, a iskoristio je priliku da u pravcu tribine a srpskim navijačima pokazuje simbol dvoglavog orla, koji je trebalo da izazove incidente na stadionu. Fudbalski savez Srbije odmah je uložio prigovor i zatražio oduzimanje akreditacije novinaru, a kako sportal prenosi UEFA je to i uradila - Sadiku više neće moći da prisustvuje mečevima na turniru!

U međuvremenu se Sadiku oglašavao na društvenim mrežama, gde je slavio gol Engleske protiv Srbije, ali i pretio tužbom. Po njegovom mišljenju, reprezentacija Srbije treba da bude kažnjena zbog skandiranja "Ksoovo - Srbija" i "Kosovo je srce Srbije". On je priložio čak i video materijal za koji smatra da bi trebalo da bude dokaz u tom postupku.

BONUS VIDEO