Dečak (13) na koga je juče pao deo metalne konstrukcije u Prokuplju, operisan je u Univerzitetsko kliničkom centru u Nišu.

"Dečak ima prelom kostiju levog stopala i povredu tetiva. On je operisan i trenutno je stabilno na Klinici dečiju hirurgiju i ortopediju UKC Niš", saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

Podsetimo, sinoć u ranim večernjim satima teško je povređen dečak iz Prokuplja, kojem je deo metalne konstrukcije bine na brdu Hisar pao na nogu. On jezadobio prelome svih nožnih prstiju, a svedoci tvrde da mu je noga u momentu pocrnela.

Dečak se inače popeo na jedan od četiri metalna stuba te bine, a kada je sišao, deo od otprilike 40 kilograma, se spustio za njim, kliznuvši niz stub na čijem je vrhu bio i pao mu je na nogu. Po svemu sudeći, da taj deo nije bio dobro pričvršćen na vrhu stuba. Intervenisala je Hitna pomoć Doma zdravlja Prokuplje, koja mu je ukazala pomoć i on je prevezen u prokupačku bolnicu. Odatle nakon dijagnostifikovanja povreda, prebačen je na UKC Niš.

"Bilo je desetoro dece u tom momentu, svi su se igrali. Ova bina je potpuno neobezbeđena i stoji već nekoliko godina", kaže svedok.

Dodaje da se sve desilo neverovatno brzo i da nije stigao ni da priđe, kada je deo pao dečaku na nogu.

(Informer)

BONUS VIDEO: