Fudbalski trener i selektor Dragan Stojković Piksi trenutno ne proživljava jednostavan period, nakon što je srpska reprezentacija ispala sa Evropskog prvenstva u fudbalu, posle meča sa Danskom.

Momci naše reprezentacije moraće da se vrate kući jer je za njih takmičenje u nemačkoj završeno, a ostaje da se vidi šta nas nadalje čeka kada je u pitanju sudbina srpskog fudbala.

Ipak, ime Dragana Stojkovića Piksija dobro nam je poznato već decenijama. Najpre kao perspektivni fudbaler, potom kao trener i selektor, Piksi već godinama važi za jedno od najpoznatijih imena našeg fudbala.

Foto: MV

 

 

Uz njegovo ime i prezime uvek sledi i nadimak Piksi, ali mnogi ne znaju kako ga je on zapravo dobio.

Kako je Dragan Stojković postao Piksi?

Kako su prenosili mediji tokom godina, on je obožavao da gleda crtani film čiji su junaci bili miševi, "Piksi i Diksi". On bi umeo da prekine i fudbal i ode kući da pogleda crtani, a kada se jednom vratio na teren, drugari su povikali: "Evo ga Piksi".

Foto: Profimedia

 

 

Još kada je za "Tempo" dao svoj prvi veliki intervju, Dragan je pomenuo svoj nadimak.

- Ja ću ostati ono što jesam. Ostaću Piksi, rekao je on i zbunio novinara Darka Šarenca, koji mu je pre toga rekao da bi mogao da postane jugoslovenski Krojf.

- Mene svi zovu Piksi, po onom crtanom junaku. Kad dođe 19 časova i 15 minuta, ostavljam sve... Drugove, devojke, šetalište, hranu... Žurim i jurim pred TV ekran da gledam Piksija. Voleo bih ako biste uz ovaj naš razgovor stavili naslov Piksi, poručio je tada on, a želja mu se ispunila.

(Glossy)

BONUS VIDEO: