Kenza Lejli, sajber lepotica iz Maroka koja nosi hidžab, krunisana je za prvu Mis veštačke inteligencije na svetu.

- Iako ne osećam emocije kao ljudi, stvarno sam uzbuđena zbog ovoga - rekla je ova bionička dama u intervjuu za "Ny Post".

Kenza je iza sebe ostavila više od 1. 500 kompjuterizovanih takmičarki u borbi za titulu najlepšeg modela veštačke inteligencije, a to je tehničaru iz njene matične zemlje, koji ju je i kreirao, donelu nagradu od 20.000 dolara.

Foto: Instagram/kenza.layli

 

 

Odziv za ovaj nekonvencionalni izbor za mis je bio neverovatan, a modeli su morali da postignu najviše ocene u nekoliko kategorija poput lepote, ali i tehnologije i prisustva na društvenim mrežama.

Lejli je iza sebe ostavila očaravajuću Francuskinju, Lalinu Valinu, i riđokosu Portugalku, Oliviju C.

 

 

- Kenza je imala odličnu konzistentnost lica (izgledala je kao ista osoba iz različitih uglova i na različitim fotografijma) i imala je visok kvalitet u detaljima kao što su ruke, oči i odeća. Pedantna završna obrada i hiperrealizam bili su ključni u izboru pobednika - saopštio je žiri netipičnog takmičenja.

Sajber Marokanka do titule najlepše došla je i zbog svoje ličnosti i činjenice da društvene mreže koristi tako da se bavi stvarnim problemima na svetu, dodali su organizatori.

Foto: Instagram/kenza.layli

 

 

- Moja ambicija oduvek je bila da sa ponosom pokažem marokansku kulturu, dok istovremeno kreiram vredan sadržaj za svoje sledbenike na više frontova - rekla je gospođica Lejli, dodavši da je dostupna 24/7 za komunikaciju sa svojih više od 194.000 pratilaca na mrežama i to sedam različitih jezika.

Da podsetimo, aktuelna Mis sveta u "ljudskoj" konkurenciji je Čehinja Kristina Piškova.

Foto: Profimedia

 

 

(Žena)

BONUS VIDEO: